Acht jaar op rij Best Managed Company!

Mei 2019

Best Managed Company Award 2019    

“We hebben er even op moeten wachten (eerder was de bekendmaking in februari), maar we zijn zeer vereerd dat we ons ook dit jaar weer Best Managed Company mogen noemen. Op dit moment zijn er maar 7 Platinum Members die 7 jaar of meer achtereenvolgend de titel hebben mogen voeren. Dat maakt het extra bijzonder. Het is toch iedere keer spannend of je op basis van de strategische optimalisatiepunten die in het afgelopen jaar zijn doorgevoerd weer wordt geselecteerd.”

Als directeur van Elka Pieterman Holland B.V. legt Katrien Van den Branden uit wat er zo goed is aan het Best Managed Companies programma. “Binnen Best Managed Companies wordt je bedrijfsvoering ieder jaar zorgvuldig onder de loep genomen. Er wordt gekeken naar 4 verschillende pijlers: strategie en beleidsvorming, naar de organisatie en de processen erin en naar besturing en beheersing. Aangezien wij al 8 jaar meedoen aan het programma gaan we iedere keer dieper in de ontwikkeling van ons bedrijf. De feedback die Deloitte ons daarbij geeft biedt ieder jaar weer nieuwe uitdagingen.”

Programmaleider Patrick van Min van Deloitte legt uit wat de uitdaging van vandaag de dag zijn: “Veel bedrijven worstelen met hoe ver ze moeten gaan op het gebied van IT. Moeten ze de hele logistieke keten automatiseren of niet? En wat levert dat dan op? Het is uiteraard goed om daarover na te denken, maar niet in alle organisaties is het nodig om volledig door IT gedreven te worden.”

Katrien vult aan: “Wij zijn ons ook erg bewust van alle uitdagingen op IT gebied. Onze systemen koppelen met de verschil­lende kassa-systemen die in de branche worden gebruikt doen we al een hele tijd. Nu gaan we daarin nog een stuk verder door praktische data feed koppelingen voor de webshops van onze klanten. Iets wat nieuw opgenomen is, kan een uur later al bij de klant online staan. We krijgen vaak de opmerking dat we hierin echt voorop lopen.”

Patrick vervolgt: “Het vinden van het juiste personeel is een andere uitdaging waar veel organisaties mee kampen. De cultuur binnen organisaties kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren. Binnen de groep bedrijven waar wij ons met Best Managed Companies op richten zit het vaak met de cultuur wel goed. Mensen voelen zich sterk verbonden met het bedrijf waarvoor ze werken, ook omdat het bedrijf zelf vaak nadrukkelijk aandacht besteedt aan zijn personeel. Ik was in het kader van het BMC-programma vorig jaar bij een bedrijf dat foto’s van hun werknemers op alle communicatie-uitingen gebruikt. Daarmee laat je zien hoe belangrijk je mensen zijn.”

Ook dit kan Katrien beamen: “Binnen Elka Pieterman staan we ook ieder dag voor de uitdaging om ons aan te passen op nieuwe ontwikkelingen die elkaar snel opvolgen. Intern werken we daarom steeds vaker met multidisciplinaire teams. Dat willen zeggen dat medewerkers met verschillende vakkennis afdeling overschrijdend met elkaar samenwerken. Voor onze medewerkers biedt dit ook weer kansen, omdat ze zich breder kunnen ontwikkelen en met meer verschillende aspecten van onze branche te maken krijgen. Voor ons als bedrijf ontstaat er onderling een breder draagvlak, leren we sneller en zijn we productiever.”

Bekijk alle nieuwsitems