Belang van MFi-gecertificeerde oplaadkabels

Maart 2018

Er zijn verschillende oplaadkabels met 8-pin Lightning connector verkrijgbaar, in diverse kleuren en prijsklasses. Daarnaast kan de consument kiezen tussen een oplaadkabel van Apple zelf, een iPhone oplaadkabel die MFi (Made For iPhone) gecertificeerd is of een oplaadkabel zonder licentie. De consument kiest in dit geval vaak voor de goedkoopste kabel. Maar is dit wel de juiste keuze?

Tegenwoordig wordt het belang van MFi-gecertificeerde oplaadkabels steeds duidelijker. Kabels die niet MFi-gecertificeerd zijn brengen namelijk vaak problemen met zich mee; ze werken vaak niet optimaal en kunnen daarnaast schade veroorzaken aan je smartphone. Zo kan het iOS-apparaat zelf en de kabel makkelijk beschadigd raken, het uiteinde met de connector kan kapot gaan, heet worden of niet goed passen en het kan zijn dat het toestel niet wordt gesynchroniseerd of opgeladen.

Hoe zit het nu precies?
Als de oplaadkabel niet beschikt over de juiste chip kan het gebeuren dat er geen signaal gegeven wordt dat de batterij opgeladen is en de kabel moet stoppen met laden. Hierdoor wordt de batterij van het toestel aangetast en kan deze zelfs in het ergste geval zorgen voor overlading en ontploffen.

De MFi-gecertificeerde oplaadkabels zijn te herkennen aan het MFi-logo op de verpakking.

Elka Pieterman heeft MFi-gecertificeerde oplaadkabels van onderstaande merken in het assortiment:

- Apple
- Cellular Line
- GP batteries
- Grixx
- Scanpart

Bekijk alle nieuwsitems